Nova picabaralla entre el PSC i els comuns per l'ampliació de l'aeroport del Prat. En la seva rèplica al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha presentat l'estructura i la composició del nou Govern, Salvador Illa ha aprofitat per etzibar una cleca als seus socis de la Moncloa.

"No s'escudi en els altres. Deixi que els que no ho tenen clar s'aclareixin en sí mateixos com per exemple l'alcaldessa de Barcelona. A veure si es comença a aclarir en sí mateixa", ha llançat Illa després que Ada Colau hagi reafirmat la seva posició contra la proposta d'Aena. 

"No podem crear debats maniqueus de 'sí' o 'no'. Ens hem de conjurar per evitar que el debat es redueixi a l'ampliació o no de l'aeroport i pensar quines infraestructures calen i per què", ha expressat Colau avui mateix en la clausura del fòrum que ha organitzat Barcelona Tribuna sobre el futur de la capital catalana.

david cid jessica albiach parlament comuns - acn

David Cid i Jéssica Albiach, al ple d'aquest dimecres / Foto: ACN

I ha estat aleshores quan s'ha dirigit al diputat dels comuns David Cid: "No sé quina gràcia li fa, senyor Cid, perquè aquí va el futur de Catalunya, amb la creació de llocs de treball". "I evidentment Catalunya sap fer bé les coses, sap fer les coses amb respecte a la legalitat i el medi ambient. O és que no podem asfaltar 500 metres més de pista per estar connectats amb el món? O volem viure tancats en nosaltres mateixos?", ha preguntat amb un to força indignat. 

En el seu torn, Cid s'ha dirigit més a Aragonès que a Illa, reclamant-li que exposi el seu posicionament sobre aquest tema. "Vull saber què pensa el meu president d'una infraestructura tan important com l'aeroport. Ja sé què pensa Aena, l'alcaldessa de Barcelona o el senyor Illa, que actua com a representant d'Aena a Catalunya", ha retret.

"Perquè és evident que Catalunya sap asfaltar 500 metres més de pista", ha continuat dirigint-se a Illa. "Però compte amb el que fan, ja que també van saber fer aeroports sense avions", ha afegit en referència a l'Aeroport de Lleida-Alguaire impulsat el 2007 pel Govern del socialista José Montilla.

Discrepàncies entre PSC i comuns; Aragonès, prudent

L'ampliació de l'aeroport ja fa mesos que divideix els dos socis de la Moncloa, que han votat diferent també als plens de l'Ajuntament de Barcelona, on també governen conjuntament. Mentre els socialistes ho veuen com una oportunitat per crear llocs de treball i ampliar les infraestructures del país, els comuns titllen el projecte presentat per Aena d'especulatiu i perjudicial per al medi ambient.

Mentrestant, Aragonès no s'ha pronunciat en detall sobre el projecte, a diferència del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, que sí que s'ha mostrat totalment a favor. Ara bé, el republicà ha apostat per convocar una 'taula de diàleg' amb tots els implicats per tal d'arribar a un consens.

 

Imatge principal: el líder del PSC, Salvador Illa, al ple del Parlament d'aquest dimecres / Foto: ACN