L'estira-i-arrosa pels pressupostos entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el PSC continua. Malgrat que els darrers dies han sortit veus que apuntaven a un final imminent de les negociacions, amb un acord, finalment això encara no s'ha produït. El temps passa i la falta de pressupostos urgeix, tot i que les dues formacions segueixen en contacte per un acord final. Segons ha exposat el líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, en una entrevista a RTVE, en els darrers dies ha intercanviat missatges amb el president Pere Aragonès. És més, ha confirmat que parlar amb Aragonès al llarg del dia d'avui, concretament, ha afirmat que tractarà de posar-se en contacte amb el president al llarg d'aquesta matí de divendres

🟡 Salvador Illa i els pressupostos: "Si no s'accepten totes les propostes, no cal perdre més el temps"

Tanmateix, aquesta urgència per parlar apunta que encara no s'han tancat les negociacions pels pressupostos, com ha remarcat el socialista. Les posicions dels dos negociadors respecte a temes com projecte del Hard Rock, l'ampliació de l'aeroport del Prat o el Quart Cinturó són molt diferents i s'han convertit en un escull. Per la seva banda, Illa es mostra taxatiu: "És la nostra posició política. Puc entendre que el Govern no la comparteixi. El que demano és que es respecti la nostra. Si no, que busquin altres suports". 

A més, ha remarcat que la proposta que el PSC ha posat sobre la taula és de "mínims". Es tracta d'una proposta que el seu partit concep la proposta "com un tot" i davant l'opció d'estudiar alguns d'aquests projectes fora dels pressupostos ha afirmat: "No es tracta d'estudiar, sinó de comprometre'ns". 

Malgrat les diferències, Illa ha insistit que seguirà parlant i negociant amb Aragonès, a qui no pretén negar tancar cap porta. "Tinc el màxim respecte per al president de la Generalitat. Hi tinc una relació cordial. Sempre que m'escriu o em demana de veure'ns, l'atenc i ho seguiré fent. Només faltaria, és el president de la Generalitat", ha subratllat. 

La cimera hispanofrancesa

Salvador Illa ha lloat la posició del president Aragonès sobre la seva assistència a la cimera hispanofrancesa del pròxim 19 de gener. "Fa el que li toca fer", ha sentenciat. Preguntat sobre la coherència de la participació d'Aragonès a la cimera i ERC a la manifestació en contra, s'ha limitat a exposar: "No vull posar més llenya al foc ni vull burxar. Ell fa el que ah de fer, s’ha de saber estar. Té el meu suport". Respecte a la seva participació, Aragonès va comentar que cal que Catalunya mantingui bones relacions amb altres Estats. "El Govern actuarà com a Govern", va sentenciar.