El candidat socialista a la presidència, Salvador Illa, ha vaticinat que si Pere Aragonès acaba sent investit president de la Generalitat serà un "vicari" i un "ostatge dels antisistema i de Waterloo". "Catalunya hi sortirà perdent tant si és investit com si no", ha valorat en la segona sessió d'investidura celebrada aquest matí a l'Auditori del Parlament.

En una línia similar al discurs de la primera investidura, Illa ha acusat Aragonès i ERC de mostrar la pitjor cara de la política volent fer la segona sessió d'investidura sabent que aquesta no arribarà a bon port. "El fracàs ens ha portat a avançar les eleccions i ara vostè ens demana repetir aquest fracàs", ha afirmat en castellà, llengua que ha fet servir durant una part de la seva intervenció.

 

Illa ha carregat amb duresa contra el procés, el qual ha qualificat de "quimera" i d'"engany" i ha situat com a responsable de tots els mals de Catalunya. El país "segueix extraviat en un procés que no porta enlloc", ha dit tot instant Aragonès i el Govern a donar suport als treballadors de Nissan i Bosch. "Què més ha de passar perquè deixi de ser ostatge dels antisistema i de Waterloo? Està repetint un error basant-se en una gran mentida, i ho sap", li ha etzibat.

Així doncs, Illa ha negat l'existència de la majoria independentista del 52%, la qual ha rebaixat al 25% del total de la societat, i ha afirmat que els darrers anys de procés tenen "un balanç negatiu". Apel·lant a les paraules d'Aragonès de la setmana passada sobre arribar a acords amplis, Illa ha assegurat que també és el que la seva formació vol i ha advertit: "Això és incompatible amb excloure la socialdemocràcia catalana, que ha estat la força més votada".

Illa insisteix a presentar-se com a alternativa

Illa s'ha erigit com a alternativa als independentistes reivindicant un projecte que passi "del fracàs a l'èxit", "de la frustració a l'esperança", "del radicalisme al seny i la sensatesa" i ha citat Pasqual Maragall per llançar un dard contra el procés: "Hem de superar els temps de fer veure allò que no som". Ahir mateix, la seva número dos, Eva Granados, ja va confirmar que si Aragonès no era investit president tornarien a proposar la candidatura d'Illa a la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

El dirigent socialista ha acabat la seva intervenció confirmant el no del PSC a la investidura del republicà i, com ja ha anat fent en les darreres setmanes, ha blasmat l'independentisme per voler fer un projecte "basat en la insolidaritat", i "en la divisió entre bons i mals catalans".