L'exconvergent Ignasi Guardans s'ha desmarcat de les paraules que ahir va pronunciar la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que va presumir d'haver "escapçat" els líders independentistes de Junts per Catalunya i ERC. Guardans, últimament molt proper a les tesis de l'unionisme, s'ha afegit a les crítiques expressades aquest diumenge en el sector independentista.

"Molts milers de demòcrates acceptem l'ús del 155 com a mesura extrema i temporal davant d'un incendi greu. Frivolitzar amb això en campanya per esgarrapar vots davant el fracàs del teu candidat és miserable, irresponsable, i nociu per a la ja difícil pau social", ha exposat a través de la xarxa social Twitter.

Guardans és un polític i jurista català que antigament havia militat a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), formació que va abandonar l'any 2010. En els darrers temps, s'ha mostrat afí a l'unionisme, fet que no ha impedit que avui aixequés el crit al cel en veure el comentari de la vicepresidenta del govern espanyol.