L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González ha estat traslladat aquesta nit per agents de la Guàrdia Civil a la Unitat de Detinguts de la Comandància de la localitat madrilenya de Tres Cantos, on passarà la nit, després que agents de la Unitat Central Operativa (UCO) d'aquest cos hagin registrat durant més de cinc hores el seu despatx professional del madrileny carrer Alcalá.

El registre documental del seu despatx ha estat ordenat pel jutge Eloy Velasco dins de l'operació Lezo per presumpta corrupció en la gestió del Canal de Isabel II. L'expresident madrileny, que va arribar al despatx cap a les 20.00 hores, ha estat present durant l'escorcoll, que s'ha realitzat després de la inspecció del domicili de González, que també va ser president del Canal d'Isabel II, un registre que s'ha allargat durant deu hores.

Ignacio González va sortir del seu domicili a les 19.20 hores en un cotxe que formava part d'una comitiva de sis automòbils de la Guàrdia Civil, uns de camuflats i altres cotxes patrulles de la Benemèrita. Uns 20 minuts abans havia sortit de la casa el seu advocat, que va comunicar escaridament als periodistes que havia conclòs el registre del domicili.

Desfalc del Canal

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va detenir aquest dimecres passat l'expresident de la Comunitat de Madrid en el marc de l'operació Lezo, que investiga el presumpte desfalc del Canal de Isabel II.

Entre els dotze detinguts en total de l'operació es troben, a més de l'excap del Govern regional i president del Canal Isabel II entre 2003 i 2012, el seu germà Pablo González i un cunyat, José Juan Caballero, tots ells com a presumptes integrants d'un entramat familiar que s'hauria servit de la proximitat amb Ignacio González per desviar fons d'operacions dutes a terme a través de l'empresa pública d'aigües.

La investigació se centra en la compra fraudulenta de filials a Iberoamèrica i també en altres operacions sospitoses relacionades amb la venda de terra propietat de l'empresa d'aigües de Madrid. En una d'aquestes operacions va intervenir com a promotor José Juan Caballero.

Es tracta de la construcció del parc esportiu de golf a Chamberí, que es troba a escassos metres de la seu central del Canal Isabel II en Santa Engracia en qui s'ha personat aquest dimecres la Guàrdia Civil.