aguirre-gonzalez-2

La Fiscalia Anticorrupció de Màlaga ha citat a declarar l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, la seva dona i el president de l’Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo, en qualitat d’investigats.

La decisió del jutge s’emmarca en la compra d’un àtic per part de González, un procediment en el qual podria haver incorregut en els delictes de suborn i blanqueig de capitals. La comprovació d’unes gravacions aportades a la causa han motivat que el jutjat d’instrucció número 5 a Estepona, localitat malaguenya on se situa l’habitatge, el citin a declarar.

Els tres investigats hauran d'acudir presencialment als jutjats, tal com ho van fer, en qualitat de testimonis, els comissaris Enrique García Castaño i José Manuel Villarejo a principis de febrer.

El precedent

La investigació a Ignacio González és el darrer capítol de la corrupció al PP madrileny, greument afectat pels casos Púnica i Gürtel. De fet,  les acusacions de finançament il·legal del partit van provocar que Esperanza Aguirre dimitís com a presidenta del PP de Madrid el passat 15 de febrer. Tres dies abans, la Guàrdia Civil havia escorcollat la seu regional dels populars.