400 persones han jurat la bandera espanyola a l'aquarterament El Bruc de Barcelona aquest dissabte. Entre els centenars de persones que han expressat el seu amor a la rojigualda hi havia un candidat a l'Ajuntament de Barcelona. Concretament es tracta d'Ignacio Garriga, l'alcaldable de Vox que també va ser l'escollit per la formació d'ultradreta per encapçalar la llista del Congrés a Barcelona, amb el resultat de ser l'únic diputat electe de la formació d'extrema dreta a Catalunya.

L'acte s'ha celebrat en el marc del dia de les Forces Armades a Catalunya, en què també han assistit a l'acte el senador de Ciutadans per Catalunya Xavier Alegre i el candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, que no l'ha jurat perquè ja ho va fer quan era membre de la Brigada Paracaigudista de la Legió, segons ha explicat ell mateix.

L'acte ha estat presidit pel Tinent General Inspector General de l'Exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, i l'han acompanyat autoritats com el secretari segon de la Mesa del Parlament, David Pérez; la subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García, i diversos alts càrrecs policials i de l'exèrcit.

Per poder participar a la jura de bandera cal ser major d'edat, tenir la nacionalitat espanyol, no haver estat declarat incapaç per sentència judicial ferma i que hagin transcorregut 25 anys des de la darrera jura feta. Les persones que volguessin participar-hi havien de sol·licitar-ho prèviament per poder-ne formar part.