Els dos periodistes d'Eldiario.es, Ignacio Escolar i Raquel Ejerique, han estat imputats per un presumpte delicte de "descobriment de secrets" per destapar el cas del màster fraudulent de l'expresidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, segons ha avançat el mateix diari on treballen. Tots dos periodistes han estat citats a declarar pel jutjat d'instrucció número 29 de Madrid el pròxim 28 de juny a les 10:00h per donar-los per escrit la querella presentada per la mateixa Cifuentes.

El mateix Escolar ha publicat a les seves xarxes socials que els jutjats "tenen raó", ja que el "periodisme és publicar allò que algú no vol que publiquis". Ara bé, no confia que la querella prosperi, però ha assegurat que si finalment són condemnats per això, Ejerique diu que serà "una medalla professional".

Segons Eldiario.es, els periodistes tornaran a ser citats pròximament a declarar en qualitat de querellats, una modalitat que els permetrà estar acompanyats d'un advocat i amb el dret a no declarar. A més a més, el jutge també ha citat al professor de la Universitat Rey Juan Carlos, Salvador Perelló, acusat del mateix delicte que els periodistes, i que un altre diari, El Mundo, va assenyalar com a suposada font per destapar el cas.

En relació al delicte imputat, els acusats s'enfronten a penes d'entre un i set anys de presó. Però la jurisprudència existent deixa exempts a periodistes d'aquest delicte i l'atribueix als funcionaris que han facilitat la informació. A més a més, el TC també marca que, sempre que la informació sigui rellevant, primarà la llibertat d'informació al dret a la intimitat.