Nou dia amb polèmica al Congrés dels Diputats. Aquest dijous ha estat a la comissió de reconstrucció social i econòmica. Els protagonistes, Pablo Iglesias i Iván Espinosa de los Monteros. El vicepresident segon ha arribat a dir que a Vox “li agradaria donar un cop d’estat, però no s’hi atreveix”. El portaveu de la formació ultra, indignat perquè el líder de Podemos no rectificava, ha decidit abandonar la sala. Tot plegat, l'endemà que la portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, digués "terrorista" al pare d'Iglesias.

 

Tot ha començat quan Espinosa de los Monteros li retreia a Pablo Iglesias que Unidas Podemos votés a favor de la compareixença del president Puigdemont al Congrés. “Estic disposat a dialogar amb qualsevol, és el representant d’una formació que voten molts espanyols. És un interlocutor”, ha rebatut el vicepresident espanyol. I ho ha fet servir amb Vox: “A vostès els han votat molts espanyols, i encara que de vegades sembli que volen donar un cop d’estat, estic disposat a dialogar amb qualsevol”.

Aquestes paraules han provocat la reacció del dirigent de Vox, que ha reclamat al president de la comissió, Patxi López, que prengués “cartes en l’assumpte” i fes rectificar a Pablo Iglesias per “faltar a la veritat” i ofendre milions de votants. I el vicepresident segon ha furgat en la ferida: “Seré encara més precís: crec que a vostès els agradaria fer un cop d’estat, però que no s’hi atreveixen. Perquè per fer-ho, a més de desitjar-ho, cal atrevir-s'hi”.

Davant d’això, el portaveu de Vox s’ha aixecat i ha abandonat la comissió de reconstrucció, assegurant que “aquesta comissió és una vergonya” i que és un “espectacle lamentable propi d’una dictadura comunista”.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram