El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha trencat el seu silenci sobre la crisi de Veneçuela després que el líder del Parlament, Juan Guaidó, s'hagi autoproclamat president interí del país. A través d'un tuit, Iglesias ha estat contundent contra la mesura del president nord-americà: "A Trump i als seus aliats no els interessa la democràcia i els drets humans a Veneçuela, els interessa el seu petroli".

Respecte al seu posicionament, Iglesias ha afirmat que "Espanya i Europa han de defensar la legalitat internacional, el diàleg i la mediació pacífica, no un cop d'Estat", en referència al moviment fet per Guaidó. D'aquesta forma, el líder de la formació morada s'ha posicionat al costat del president Nicolás Maduro

Els altres líders de l'oposició espanyola, Pablo Casado (PP) i Albert Rivera (Cs), han demanat de forma oberta al govern espanyol que reconegui Guaidó. L'Executiu, però, de moment s'ha limitat a informar que esperarà el posicionament de la Unió Europea "per preservar la unitat d'acció" a través del seu ministre d'Exteriors, Josep Borrell.