Unidas Podemos només donarà suport a la investidura de Pedro Sánchez en cas que accepti un govern de coalició. Així ho ha traslladat Pablo Iglesias en la trucada que li ha fet aquest dimarts al matí el president en funcions. Si no, s'abstindran. En cas que fructifiqués l'oferta de Ciutadans al PSOE, el seu grup estudiaria el contingut d'aquest hipotètic acord i llavors decidiria el sentit del seu vot.

"Iglesias ha transmès que mantindrien l'abstenció excepte que el PSOE acceptés un govern de coalició", informen fonts d'Unidas Podemos després de la trucada. "En cas d'un eventual acord entre PSOE i Cs, Iglesias ha traslladat que el grup confederal valoraria el contingut d'aquest acord per decidir el seu vot final", afegeixen. Sánchez s'ha compromès a "informar regularment" Iglesias dels assumptes d'Estat.

Ja estem a la recta final per a resoldre l'enigma investidura-eleccions. En les últimes hores, Pedro Sánchez no ha fet cap moviment. Només el fa aquest migdia, abans de tancar la ronda de consultes del rei Felip VI. El president en funcions ha iniciat una ronda per telèfon amb els líders dels tres principals partits, Pablo IglesiasPablo Casado i Albert Rivera, "per a conèixer la seva decisió final". Aquestes trucades arriben després del cop d'efecte in extremis de Ciutadans obrint-se a una abstenció a canvi de compromisos com l'aplicació del 155 a Catalunya o no indultar els presos polítics en cas de condemna.