El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha assegurat avui que "seria una pena anar a eleccions" perquè des de la seva formació han fet una proposta i "ens sorprèn que amb Pedro Sánchez no n'estiguem parlant". A Iglesias li fa "por" que les posicions de Felipe González –expressades en una entrevista al diari El País–, de negar-se a governar amb ells, "s'acabin imposant al PSOE".

"Estem en una situació insòlita", ha reblat en una entrevista a RNE el podemista, que no entén "la poca altura de mires" que estan tenint expresidents del Govern espanyol com Felipe González "en un moment en què els temps estan canviant". "Els ho estem posant molt fàcil", s'ha queixat.

El "galliner"

Sobre el diàleg entre Podemos i les formacions sobiranistes de l'Estat per trobar un acord a la Mesa, Iglesias ha admès que "nosaltres busquem el diàleg amb tots els partits" que porti a "una entesa més d'acord amb allò que ha votat la gent".

 

L'acord final entre PP, Ciutadans i PSOE per deixar-los en les posicions més altes del Congrés, també dit "galliner", és "caciquisme". El podemista creu que la reformulació de l'ubicació que han presentat des del seu partit, i que el situa a la mateixa altura que Pedro Sánchez, "és raonable i sensat" perquè amb l'actual "s'ha faltat al respecte a més de cinc milions de ciutadans".