El líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, ha revelat aquest dimarts que el cap de l'Executiu en funcions, Pedro Sánchez, li ha ofert "començar a treballar un govern de cooperació".

Així ho ha revelat en una compareixença davant els mitjans de comunicació per explicar trobada que ha mantingut amb Sánchez de cara a la seva investidura.

Iglesias, satisfet del desenvolupament de la reunió, ha assenyalat que l'entrevista "ha anat bé". "Per a nosaltres el nom és el de menys", ha dit el líder de Podemos, que considera que el més important és que les forces polítiques estiguin representades de forma proporcional".

El líder d'Unidas Podemos s'ha mostrat convençut que no hi haurà vetos per part del PSOE als noms que proposi Pablo Iglesias en l'eventual "govern de cooperació". Així ho ha assegurat quan els periodistes li han preguntat si el seu partit està disposat a integrar als independentistes en aquest govern, en lloc de càrrecs del partit, i ha insistit que "hi ha dues possibilitats, una que Pedro Sánchez negociï amb Rivera i amb Casado... o un acord amb nosaltres".

Concretament la reunió, que els dos dirigents han tingut en solitari en una sala de la Cambra Baixa, ha durat una hora i deu minuts. Aquesta trobada és la primera de la ronda que fa el líder socialista per sondejar suports en la sessió d'investidura, encara sense data.

La d'aquest dimarts ha estat la segona reunió entre Sánchez i Iglesias des del 7 de maig, quan es van entrevistar a La Moncloa. La d'avui es produeix en un context marcat per la pressió dels socialistes amb el risc de repetició electoral si no hi ha prou suports a Sánchez en la investidura i per la pretensió de Iglesias de formar part del govern espanyol.

El PSOE destaca “grans coincidències programàtiques”

El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha mostrat "satisfacció" després de la trobada amb Pablo Iglesias. "Hi ha voluntat d'acord en l'esquerra", ha piulat.

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha afirmat que l’últim anys s’ha constatat que és possible “l’entesa de l’esquerra” per fer polítiques socials. “S’ha demostrat que l’esquerra sap entendre’s”, ha dit.

Per aquest motiu ha afirmat que hi ha les peces necessàries “per seguir desenvolupant una agenda progressista” tal com demanen, ha dit, “els espanyols”.

Segons Lastra, el PSOE surt “molt satisfet de la reunió amb Iglesias” on hi ha hagut “grans coincidències programàtiques”.

En tot cas ha recordat que PSOE i Podem “no sumem” i per tant caldrà “explorar la possibilitat d’un govern integrador, no excloent i no tancat”.

“L’important de la reunió és que hi ha voluntat d’acord” sobre la formació d’un “govern progressista” i “desbloquejar una situació on no guanya ningú”, ha dit.