"Ara li toca al govern moure's". Amb aquestes paraules el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha instat el govern de Pedro Sánchez a fer "gestos" pels presos. Així ho ha defensat Iglesias a la sortida de la presó de Lledoners, després reunir-se durant més de dues hores amb el president d'ERC, Oriol Junqueras.

"Podemos negocia en nom de Podemos, ara li toca al govern fer gestos", ha defensat en sortir del centre penitenciari, on Junqueras li havia traslladat que els republicans no negociaran els pressupostos sense un gest pels presos. En aquest sentit, Iglesias ha defensat que el seu grup ha treballat per contribuir al "clima de diàleg i distensió" i que ara és el govern espanyol el que ha de fer moviments.

En declaracions a la sortida de la reunió, Iglesias ha assegurat que la trobada ha anat "molt bé" i que s'ha pogut constatar que ERC i Podemos "estem molt a prop". També per part dels republicans han assegurat que la reunió ha estat "útil" i "empàtica", i que ha servit per constatar la bona sintonia entre les dues formacions. 

Iglesias ha assegurat que durant la reunió s'han parlat de temes "polítics, socials i econòmics", tot i que ha assegurat que no específicament de pressupostos, ja que ha defensat que "és molt d'hora" i "ens trobem en un preescenari". 

A la trobada, que ha començat poc després de les quatre de la tarda i que ha acabat a dos quarts de set, hi han assistit també la portaveu d'En Comú Podem, Lucía Martín, i el tercer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens, per part dels comuns. Per part dels republicans, ho han fet el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, i el diputat al Congrés, Joan Tardà. La reunió s'ha fet sense vidre ni límit de temps, en tractar-se d'una autoritat.

Iglesias defensa la llibertat dels presos

En acabar la reunió, el líder de Podemos s'ha vist al president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i també amb els presos de JxCat, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. Aquesta és la primera visita d'Iglesias a Lledoners, tot i que ja s'havia reunit amb Cuixart el juny passat quan aquest estava a Soto del Real.

Sobre la situació dels presos, Iglesias ha defensat que tots ells haurien d'estar en llibertat i fent política i ha afirmat que si "les persones es coneguessin més, s'odiarien menys". En aquest sentit, el líder de Podemos ha defensat que mai ha donat suport a l'estratègia dels independentistes, però que "haurien d'estar lliures".

Amb tot, Iglesias ha assenyalat que espera no haver-se de tornar a reunir mai més en una presó amb "adversaris polítics".