El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha traslladat al líder de Podemos, Pablo Iglesias, que el seu partit no negociarà els pressupostos si no hi ha "moviments" del govern espanyol pel que fa a la situació dels presos. Junqueras i Iglesias s'han reunit aquest divendres durant més de dues hores a la presó de Lledoners, una reunió que, segons ha explicat el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha estat "útil" i "empàtica", i ha servit per constatar la bona sintonia entre les dues formacions. 

En acabar la reunió, Tardà ha explicat a la premsa que en la trobada no s'ha parlat dels pressupostos generals de l'Estat, més enllà que Junqueras ha traslladat al líder de Podemos la posició d'ERC. En aquest sentit, Junqueras ha defensat que els republicans no seuran "en cap mesa de negociació si no es donen les condicions necessàries" i que, aquestes, passen per "moviments de categoria" i "previs" pel que fa a la situació dels presos.

"La millor manera seria que el govern instés la fiscalia", ha defensat Tardà, que ha insistit en la innocència dels presos.

 A la trobada, que ha començat poc després de les quatre de la tarda, hi han assistit també la portaveu d'En Comú Podem, Lucía Martín, i el tercer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens, per part dels comuns, mentre que d'ERC, ho han fet el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, i el diputat al Congrés, Joan Tardà. La reunió s'ha fet sense vidre ni límit de temps.

Tardà ha volgut agrair "de tot cor" tant a Iglesias, com també a Asens i Martín que hagin visitat els presos polítics i ha posat en valor la importància que hagi estat el mateix president del partit qui hagi traslladat la posició d'ERC als representants de Podemos.

En acabar la reunió, Iglesias s'ha vist amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i també amb els presos de JxCat, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. Aquesta és la primera trobada d'Iglesias a Lledoners, tot i que ja havia visitat Cuixart el juny passat quan aquest era a Soto del Real.

La visita d'aquesta tarda ha estat molt criticada per part de Cs i el PP. El líder del partit taronja, Albert Rivera, ha qualificat "d'humiliació" que abordin la negociació de pressupostos en un "vis-a-vis" en una presó, mentre que el del PP, Pablo Casado, l'ha qualificat d'insult als jutges i fiscals. 

També el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha volgut desmarcar de la reunió entre Iglesias i Junqueras tot remarcant que "la negociació del pressupost la fa el govern d'Espanya".