El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, no ha descartat aquest dilluns la possibilitat de reunir-se amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners, on continua pres per la seva implicació en la consulta de l'1-O, perquè l'executiu de Pedro Sánchez no pot decidir qui són els interlocutors de l'altra part de la negociació sobre Catalunya, ni tampoc no poden "vetar" ningú.

En una entrevista a TVE, Iglesias ha assenyalat que, per exemple, si el president del PP, Pablo Casado, "un dia acaba a la presó", i hagués de parlar amb ell, hauria d'anar a la presó a veure'l.

"A propòsit de la pregunta de Junqueras. Soc molt clar. No podem decidir qui són els nostres interlocutors i Junqueras, estigui dins o fora de la presó, és el cap d'ERC, perquè així ho ha volgut ERC. I a més aquest senyor ha rebut molts vots", ha assegurat Iglesias en ser preguntat sobre si tornaria a veure Junqueras a la presó, com ja va fer a l'octubre del 2018.

D'aquesta manera, Iglesias no ha descartat aquesta possibilitat, i ha argumentat que en un procés de negociació com el que ha iniciat el govern d'Espanya amb el de la Generalitat cal acceptar els interlocutors de la part contrària, i això implica acceptar tant Junqueras com el president català, Quim Torra.

"Independentment de la seva situació processal, Junqueras és l'interlocutor que ERC ha decidit que té. I pel que fa a Torra, que no és sant de la meva devoció, no és el president de la Generalitat perquè l'hagi nomenat ningú de dalt, sinó perquè els ciutadans han decidit que sigui el president", ha dit.

En aquest sentit, ha insistit que en "el govern espanyol no tenen la capacitat de vetar ningú i han d'assumir els que són els interlocutors". "Si el senyor Casado acaba un dia a la presó, i continua sent el cap del PP, i he de parlar amb ell, doncs aniré a la presó a veure el senyor Casado", ha conclòs.