Pas al costat de Pablo Iglesias, pas endavant de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez. Després del veto imposat al seu nom a canvi d'un govern de coalició, el secretari general de Podemos ha mogut fitxa. En un vídeo a les xarxes socials s'ha mostrat disposat a no formar part del Consell de Ministres amb una sola condició: que no hi hagi "més vetos ni excuses" per part dels socialistes a l'hora de conformar el gabinet compartit. Els seus ministres, assegura, els haurà de triar ell. Aquesta decisió l'ha traslladat al mateix Sánchez en la trucada telefònica que han mantingut aquesta tarda.

D’aquesta manera, Pablo Iglesias fa un pas al costat: “El PSOE diu que l’únic escull que evita un govern d’esquerres soc jo. He estat reflexionant aquests dies i no seré l’excusa perquè el PSOE eviti aquest govern de coalició”. Això sí, deixa clar que “no pot haver-hi més vetos” i que “la presència d’Unidas Podemos en aquest govern ha de ser proporcional als vots i que la proposta la farà Unidas Podemos”. Entre els noms que agafen més pes hi ha els d'Irene MonteroPablo Echenique i Rafa Mayoral.

A banda de comunicar-li això a Pedro Sánchez, en una conversa telefònica que han mantingut aquest mateix divendres a la tarda, Iglesias també ha traslladat a Pablo Echenique, secretari d’acció de govern de Podemos, que faci informe el PSOE sobre la “voluntat de negociar ja un govern de coalició d’esquerres, un acord integral de programa i equips”.

Després del veto imposat aquest dijous per Sánchez a Iglesias, des del PSOE han obert la porta a incorporar altres membres de la direcció de Podemos al govern de coalició, com ara el d'Irene Montero. Aquest migdia, des de Moncloa, han alimentat aquesta via. La portaveu en funcions, Isabel Celaá, ha limitat el veto al secretari general de Podemos, però no a la resta de membres del partit.