El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha relegat Pablo Echenique dins la direcció del partit després del desastre electoral. L'actual secretari d'organització del partit, deixarà el càrrec el pròxim dijous i s'integrarà en una nova comissió de pactes amb el PSOE.

Concretament, Echenique encapçalarà la Comissió de Seguiment de Pactes de Govern, que englobarà negociacions a tots els nivells. Des del partit asseguren que compatibilitzar la conformació de governs amb la Secretaria d'Organització "no és realista".

Des de Podemos se subratlla que Echenique seguirà tenint un pes important a la cúpula de la formació, atès que és la primera vegada que té regidors que responen orgànicament al partit. Molts, a més, estan negociant programes de govern. També és el primer cop que entraran o estan negociant entrar a governs autonòmics, per la qual cosa, l'acció de govern i institucional "cobra gran protagonisme".

Fonts del partit han explicat que en l'executiva de dijous es crearà una Comissió de Seguiment de Pactes de Govern que encapçalarà el fins ara número dos de la formació. També apunten que les tasques principals de Podemos els pròxims mesos serà l'acció de govern i l'acció institucional dels parlaments autonòmics i dels ajuntaments, i enfortir la tasca sobre els territoris i els cercles a través de la Secretaria d'Organització. "No és realista que ambdues tasques pugui ocupar-les una mateixa persona", afegeixen.

Dins de les noves atribucions, Echenique assistirà dissabte a una reunió amb els candidats autonòmics que són decisius per formar governs. Pablo Iglesias també hi serà present, afirmen les mateixes fonts del partit.