El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha defensat avui davant dels representants diplomàtics d'unes 40 ambaixades que només un referèndum a Catalunya pot evitar situacions d'enfrontament de conseqüències imprevisibles.

"Pensem que aquesta proposta és probablement l'única que pot ser viable per evitar situacions d'enfrontament de conseqüències imprevisibles", ha dit Iglesias als representants diplomàtics amb qui s'ha reunit aquest divendres al matí, per explicar-los la visió del seu partit respecte del panorama polític espanyol i internacional.

La "qüestió catalana" ha estat un dels assumptes que ha abordat en la seva exposició davant dels ambaixadors, i ha admès que "no té precedents", i que Podemos és conscient de la seva importància tant a Espanya com nivell internacional.

Així, ha explicat la "via" que proposa Podemos com a solució, consistent en la convocatòria d'un referèndum, en el qual la formació morada faria campanya a favor que Catalunya segueixi a Espanya, i demanant un "nou encaix" en una nova Constitució o en una carta magna "reformada" que reconegui la "realitat plurinacional" d'Espanya.

Iglesias ha cridat també l'atenció sobre el context polític, en el qual les forces nacionalistes no mantenen la tradició de "donar estabilitat als Governs espanyols". A aquest element ha sumat que el PSOE ja "no vol jugar el paper de partit capaç de parlar diferents llenguatges en diferents territoris" i el seu pes electoral també ha variat perquè -ha recordat- que en les últimes cites electorals a Catalunya i a Euskadi ha guanyat Podemos.