El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha reconegut aquest dijous en una carta dirigida a la militància que en el govern espanyol de coalició que han firmat amb el PSOE es trobaran "molts límits i contradiccions" i els tocarà "cedir en moltes coses".

"Recordeu que els avenços que més valen la pena no s'aconsegueixen a la primera. Recordeu que el cel es pren amb perseverança", assegura la missiva, en la qual es felicita per l'acord aconseguit amb els socialistes i dona la gràcies a la militància.

Per a Iglesias, cinc anys després de crear Podemos es comença a complir l'objectiu pel qual va néixer: "Millorar la vida de la gent des del govern del nostre país".

"En aquests moments, en els quals l'esperança batega als cors de milions de persones progressistes a Espanya, vull dirigir aquestes línies a tota la militància de Podemos, amb un objectiu molt senzill: donar-vos les gràcies", afegeix.

Per a Iglesias, aquest avenç s'ha aconseguit gràcies a l'esforç quotidià de la militància que mai "no va abaixar els braços" i que ha continuat "empenyent" davant les "enormes resistències dels qui treballen perquè res no canviï".

"Avui sento un immens orgull en poder dir-vos que tot aquest esforç que heu fet ha valgut la pena. Perquè mai no és el talent d'uns quants, sinó la perseverança dels de baix, el motor que fa avançar la història", insisteix.

No obstant això, Iglesias adverteix també dels perills que sotgen el projecte.

Avisa que els "partits de la dreta i els braços mediàtics del poder econòmic" intentaran impedir cada pas, "per petit que sigui".

"Governarem en minoria dins d'un executiu compartit amb el PSOE, en el qual ens trobarem molts límits i contradiccions, i en el qual haurem de cedir en moltes coses," alerta.

El segon desafiament, afegeix el líder de Podemos, és "enfortir" el partit perquè sigui una "eina forta i sòlida" que estigui present a cada barri i a cada poble i "sigui capaç de doblegar el braç als poderosos i de produir transformacions profundes".

"Cap d'aquestes tasques no serà fàcil", subratlla Iglesias, que acaba la carta recordant que, quan la gent de Podemos "es mou i empeny, esclar que es pot."