L’expresident del Govern espanyol Felipe González s’ha sumat al cor de vells dirigents del PSOE que han sortit a criticar el preacord amb Unidas Podemos per a la investidura del secretari general socialista, Pedro Sánchez. El líder històric del PSOE ha explicat que li molesta que s’hagin repartit els càrrecs abans de parlar de programa.

El dirigent socialista, que ha assegurat que pateix un sentiment “d’orfandat representativa”, ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en la presentació de l’informe de la seva fundació titulat Joves, Internet i democràcia, al Caixafòrum de Madrid.

Abans d'entrar a la sala ha explicat que no havia felicitat Pedro Sánchez per la seva victòria de diumenge i una cop dins de l'acte ha ironitzat en relació al preacord amb UP. Ha ironitzat que començar pel repartiment dels càrrecs potser faciliti les coses per tancar l’entesa: “Com donar-li un càrrec a Juanito i així Juanito critica menys”, ha explicat amb sorna.

Ha admès que desconeix el preacord que van signar Sánchez i Pablo Iglesias dimarts per la qual cosa no pot entrar en el contingut. “Quan tingui elements suficients em pronunciaré, a més crec que hi ha una consulta a militants i tinc el dret a ser consultat”, ha reblat.

En qualsevol cas, ha reclamat a “qui sigui que estigui al Govern” que defensi la Constitució Espanyola davant dels qui volen trencar-la “unilateralment” perquè els partits constitucionalistes han de ser constitucionalistes “de debò” i “no utilitzar-la com a instrument militant per desqualificar l’altre”.

“Veig que hi ha defensors de la Constitució que no creuen en ella ni en una Constitucó garantista que és el que ens donar la superioritat moral davant dels qui volen trencar-la, no canviar-la sinó trencar-la. Les constitucions no es reformen ni es llencen a les escombraries per fer-ne una altra”, ha explicat.

Per ell, a Catalunya no existeix un problema territorial sinó de convivència. “Només són lliures els que estan en l’independentisme”, ha argumentat: “Els que no estan amb l’independentisme o no són lliures o ho són com molts dissidents de Cuba”