El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimecres al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, "amb tota la solemnitat" que requereix l'ocasió, que no apliqui l'article 155 de la Constitució a Catalunya, que es posi al capdavant d'una negociació i que "deixi de trencar Espanya".

En la seva intervenció durant la compareixença de Rajoy en el ple per explicar la posició del Govern espanyol en la crisi catalana, Iglesias ha aprofitat també per llançar al president una advertència contra els seus aliats de Ciutadans.

"Senyor Rajoy, desconfiï del senyor Rivera perquè és el principal operador polític del senyor Aznar en aquesta crisi i a vostè el senyor Aznar no l'estima gaire", ha dit Iglesias al cap de l'Executiu després de felicitar-lo per haver tornat a aconseguir el suport de PSOE i Ciutadans.

Segons el secretari general de Podemos, Rajoy hauria d'escoltar el president del Consell Europeu, Donald Tusk, com va fer ahir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i posar-se al capdavant d'una negociació, que segons l'opinió de Podemos, hauria de concloure amb la decisió de convocar un referèndum a Catalunya.