El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha lamentat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi declinat comparèixer al Senat per presentar les esmenes sobre l'aplicació del 155. Iglesias ha afirmat que "qualsevol espai per al diàleg seria positiu" i que la seva formació sempre ha defensat que la via dialogada és la sortida a la crisi política a Catalunya. "Sempre ho hem defensat i seguirem fent-ho, l'única Espanya viable és la plurinacional", ha valorat.

A més, també considera que si Puigdemont es decanta per declarar la independència, seria una declaració "il·legal i il·legítima". "L'1-O va ser una mobilització política molt important en circumstàncies molt difícils però no habilita ningú a declarar la independència", ha subratllat.

Iglesias al·lega que des de Podemos aposten per "mantenir la integritat territorial d'Espanya reconeixent la plurinacional". Ha defensat que cal un referèndum pactat i amb garanties per a Catalunya i ha afirmat que no està d'acord amb els independentistes. "Volem guanyar els independentistes a les urnes i no posant-los a la presó", ha manifestat Iglesias, que ha criticat la intervenció a través del 155.