Continua la ronda de contactes del líder de Podemos, Pablo Iglesias, en el marc de la negociació pels pressupostos. Després que divendres passat visités al president d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó, i truqués el president a l'exili i líder de JxCat, Carles Puigdemont, aquest diumenge; ara ha sigut el torn de lehendakari, Iñigo Urkullu. Iglesias i el president basc s'ha reunit aquest dilluns a Vitòria per parlar sobre els pressupostos de 2019.

En declaracions a la premsa després de la trobada, tots dos han coincidit que cal "cuidar" la majoria que va permetre aprovar la moció de censura i han instat l'executiu de Pedro Sánchez a "dialogar sense exclusions". "Cal cuidar la majoria, és la condició per evitar un gir autoritari i reaccionari a la situació política a Espanya", ha manifestat Iglesias.

Iglesias ha dit que ha trobat "molt acord" amb el lehendakari i confia que si "es treballa molt i es parla poc" els independentistes es poden sumar a l'acord dels pressupostos. "Si tots som responsables, els acords vindran", ha afirmat Iglesias, que ha negat ser l'enviat de Sánchez. "Nosaltres fem la nostra part, però el govern [espanyol] ha de fer la seva", ha afegit.