El vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha assegurat que quan el PP identifica "les idees de la dreta amb la monarquia, li treuen anys de vida". "I un consell republicà: no ens facin la feina senyories", ha respost al diputat Teodoro García Egea.

Durant la sessió de control, Egea ha reivindicat el PP com a "alternativa al govern fallit" i li ha dit que el govern de coalició no és "res sense Vox". "Més PCR i menys CDR", li ha etzibat. Iglesias, per la seva banda, li ha contestat que és el PP qui governa gràcies a la ultradreta i ha reflexionat sobre les declaracions de Pablo Casado, que va assegurar que a Felip VI el van votar els espanyols i a Iglesias i Garzón, no.

Pablo Iglesias Congrés   Europa PressIglesias durant la seva intervenció al Congrés / EP

"Això demostra que per vostès el fonament del poder sobirà no és el Parlament. I sap que això és antidemocràtic i inconstitucional", li ha dit. "Estan fent molt de mal a la monarquia parlamentària quan la intenten utilitzar per polititzar el poder judicial", li ha recriminat.

Durant la sessió de control, Iglesias també ha intercanviat retrets amb la líder de Cs, Inés Arrimadas, a qui ha acusat de governar amb la dreta i l'ha avisat que el govern de coalició, actuarà diferent. "No pot apostar pel reforç dels serveis públics i les privatitzacions, al mateix temps", li ha dit a Arrimadas.

La líder de Ciutadans, per la seva banda, li ha respost que ells "governen amb Bildu" i l'ha acusat de preocupar-se "per donar indults, mentre la gent es preocupa pel retorn a les escoles".

Vox

A la formació que lidera Santiago Abascal, Iglesias l'ha definit com el partit "de la puntada de peu al cul" pel seu rebuig d'"emigrants, feministes, republicans, bascos i catalans;" encara que creu que els falta "coratge" per passar "de les promeses als fets".

"Per passar de les promeses als fets fa falta alguna cosa que no teniu, coratge," ha desafiat Iglesias a Vox durant un 'cara a cara' al Ple del Congrés amb el seu portaveu parlamentari, Iván Espinosa de los Monteros, a qui a més ha dedicat el refrany que apunta que "perro ladrador, poco mordedor".