El líder d’Unidos Podemos al Congrés, Pablo Iglesias, ha afirmat aquest dimarts després de reunir-se amb el rei Felip VI que és “pessimista” que les propostes -si n’hi ha- de PP-PSOE-Ciutadans “satisfacin la majoria de catalans”. Així, també ha criticat la “ineficàcia, corrupció i immobilisme” del govern PP.

En una reunió amb el Rei, que Iglesias ha qualificat de “tràmit”, ha assegurat que Unidos Podemos serà l’”oposició al Congrés”, ja que socialistes i C’s “no podran dir el mateix”. D’aquesta manera, Iglesias creu que l’acord de PP, PSOE i C’s, al qual s’hi ha referit com a “Triple Aliança”, no només serà perquè hi hagi govern, sinó que també segellaran “acords estratègics” durant la legislatura. "Hi haurà garrotades de dia, i acords de nit", ha sentenciat. 

Així, el líder de Podemos ha qualificat d’”històric” el pacte del “bloc immobilista”, entre d'altres qüestions, perquè afirma que ha arribat per la pressió dels “poders fàctics”, i pel fet que malgrat la decisió del PSOE d’abstenir-se els socialistes catalans optaran per trencar la disciplina de vot.

Respecte de la mobilització per encerclar el Congrés que s'ha convocat en la segona sessió d'investidura, quan es preveu que Mariano Rajoy accedirà a la presidència del govern espanyol, Iglesias ha afirmat que potser passi a “saludar”, però que no participarà en l’encerclament. “Nosaltres no podem substituir els moviments socials”, ha dit Iglesias referint-se al segon ple d’investidura, dia en què “hem de ser al Congrés”. Amb tot, ha considerat “lògic” que hi hagi manifestacions al carrer davant “el govern que ve”.