El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, s'ha ofert al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per ser el seu soci principal de govern si posa en marxa una agenda social de vint punts. Però del que s'ha oblidat Pablo Iglesias és de citar Catalunya en algun d'aquests vint punts.

En canvi, Iglesias sí que ha recordat, en la seva intervenció inicial davant del Consell Ciutadà Estatal de Podemos, quin ha de ser el seu paper després de l'arribada al govern espanyol del PSOE, Iglesias ha convidat Sánchez a "mirar a l'esquerra" i demostrar "voluntat política" per acordar amb Unidos Podemos una bateria de mesures que puguin tirar endavant en el que resta de legislatura.

Entre elles, blindar la revalorització de les pensions conforme a l'IPC i eliminar el factor de sostenibilitat, impulsar permisos de maternitat i paternitat iguals i intransferibles, derogar la llei mordassa i les dues últimes reformes laborals, pujar a mil euros el salari mínim interprofessional, aprovar una llei de renda garantida o tancar els CIE.

Iglesias també ha recordat a Sánchez que moltes de les mesures que exigeix Podemos eren en el programa del PSOE i l'ha citat a complir els seus propis compromisos.

A més, Iglesias ha recordat a Sánchez que la legitimitat del seu govern no se sustenta únicament en els cinc milions de votants del PSOE, sinó també en els set milions de persones que van votar a altres formacions polítiques, entre les quals es troba Unidos Podemos, PNB, ERC i PDeCAT.