Després de reunir-se amb el rei Felip VI, i després de parlar per telèfon amb Pedro SánchezPablo Iglesias és més aviat pessimista. En tornar de la Zarzuela, el líder d'Unidas Podemos ha assegurat que ells no llencen la tovallola, però ha admès que en la trucada amb el dirigent socialista no hi ha vist cap "predisposició" per a l'entesa. Fins i tot el veu més proper a Albert Rivera. En cas que es donés aquest supòsit, Podemos estudiaria el contingut del pacte i es plantejaria canviar el sentit del seu vot, que ara és l'abstenció. Això implicaria consultar la seva militància.

“Mai no se sap, però no l’he vist predisposat”, ha admès Pablo Iglesias en roda de premsa des del Congrés dels Diputats. El secretari general de Podemos ha assenyalat que “no hem parat de posar-ho fàcil” i que “a ningú a Europa no li han posat les coses tan fàcils”. Malgrat tot, ha tornat a constatar el no dels socialistes a compartir qualsevol mena de responsabilitat amb qui representaria el “33% del govern”.

Però Iglesias ha traslladat al Rei que, si hi ha finalment predisposició a desenterrar el govern de coalició, pot haver-hi investidura. “Hem treballat amb molta flexibilitat perquè hi hagués un govern de coalició i la nostra disponibilitat continua vigent”, ha insistit en aquest sentit. En canvi, ha descartat “donar una investidura gratuïta”, una opció que no ha estat mai sobre la taula.

Pel que fa a un hipotètic acord entre el PSOE i Ciutadans, el líder de Podemos ha dit que el sentit del vot “dependria del contingut”, i que en aquest supòsit ho estudiarien. Tot i això, ha volgut constatar que “el PSOE prefereix un acord amb Ciutadans que amb Podemos”. És per això que l’ha instat a posicionar-se: “Sánchez té dues propostes, una per l’esquerra i l’altra per la dreta. Allò raonable seria que optés per una de les dues”. Ha vist també “raonable” que el rei esperi abans de prendre una decisió sobre el debat d’investidura.