Una sala formada per magistrats que van jutjar el procés independentista de Catalunya, que van inhabilitar el president Quim Torra o que instrueixen la causa contra la portaveu en el Congrés de JxCAT, Laura Borrás, decidiran ara el futur polític del vicepresident espanyol, Pablo Iglesias. Dictaminaran si investiguen Iglesias amb relació al robatori de la targeta del telèfon mòbil de qui va ser la seva assessora, Dina Bousselham, i el posterior ús dels arxius que contenia.

La sala que tractarà el cas serà la denominada sala d'admissions, que està formada en aquests moments pel president de la sala penal del Suprem, Manuel Marchena, i pels magistrats Andrés Martínez Arrieta, Andrés Palomo, Ana Ferrer i Eduardo de Porres. Avaluaran l'exposició raonada a favor d'investigar Iglesias que ha remès aquest dijous el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón, que instruïa aquesta causa en el marc del conegut com a 'cas Villarejo'.

Martínez Arrieta recentment ha estat el president del tribunal que ha inhabilitat al president Quim Torra per una pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. 

Eduardo De Porres, de perfil conservador i que pertany a l'Associació Professional de la Magistratura, és en aquests moments l'instructor de la causa que investiga Laura Borrás, per les suposades irregularitats en l'adjudicació de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), però que l'exconsellera nega.