El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha defensat que l'indult als presos de l'1-O es resolgui "el més aviat possible". En una entrevista a 'La Sexta', Iglesias ha afegit que "quan es parla de la llibertat de persones que poden jugar un paper fonamental en el diàleg, no hi poden haver càlculs electorals" tot i afegir que és una qüestió que no depèn "estrictament" del govern espanyol. El també ministre ha defensat que els dirigents d'ERC, de JxCat i els líders socials haurien d'estar lliures. Pel que fa als pactes postelectorals de les eleccions a Catalunya, Iglesias ha apostat perquè les forces d'esquerra es posin d'acord tot i considerar que els partits seran prudents i no es pronunciaran "amb claredat" abans del 14-F.

Pel que fa a la petició d'un indult per als condemnats per l'1-O, el vicepresident segon ha recordat que és una prerrogativa del govern espanyol que mai s'ha deixat d'utilitzar en democràcia i que té els seus procediments. En aquesta línia, ha assenyalat que hi ha uns tràmits que "no depenen estrictament de la voluntat de l'executiu espanyol".

Segueix en directe tota l'actualitat sobre el coronavirus (Covid-19).

Preguntat per si d'indult s'hauria de resoldre abans de les eleccions del 14 de febrer, ha respost que s'ha de fer "com abans millor" i que en aquesta qüestió no hi podem haver "càlculs electorals".

Iglesias celebra el suport de Bildu als pressupostos

Pel que fa als pressupostos de l'Estat, Iglesias ha celebrat el suport de Bildu, ho ha considerat "un èxit de la democràcia espanyola" i ho ha comparat amb el franquisme en relació al PP. "Que els que apostaven per la violència ara apostin per la democràcia és una bona notícia. El PP va ser fundat per 7 ministres de la dictadura i alguns d'ells van signar penes de mort. Jo que soc fill i net dels que es van jugar la vida per la llibertat dono les gràcies als senyors franquistes que van renunciar a la dictadura militar i van apostar per la democràcia", ha afegit.

El vicepresident ha expressat la seva satisfacció per haver pactat els pressupostos amb Bildu, PNB i ERC, els socis de la investidura. "És un bloc de legislatura i s'està convertint en un bloc estratègic", ha conclòs.