El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a Antena 3 que si els independentistes arriben al 80% de la població a Catalunya “no hi ha cap llei que pugui impedir una situació que seria un fet”, en referència a la independència de Catalunya. Per això ha apostat de nou per un referèndum acordat a Catalunya i per una resolució política del conflicte.

També ha qualificat de “lamentable” que la cap de llista del PP a Catalunya, Cayetana Álvarez de Toledo, hagi patit el boicot a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) aquest dijous, però ho ha situat al mateix nivell de gravetat que el fet que els dirigents polítics d’ERC o el PDeCAT estiguin a la presó. “Crec que cal reconciliació perquè estem vivint una situació espantosa que cal resoldre amb sentit d’Estat, diàleg i buscant la reconciliació”, ha dit.

Iglesias ha assegurat que aspira a un govern de coalició amb el PSOE on el pes dels ministeris es reparteixi de manera proporcional segons els resultats electorals del 28-A. Ha alertat que les dades del CIS atorguen un 40% d’indecisos fet que demostra que els debats de la campanya poden ser determinants. “Crec que pot passar de tot i que més d’un es pot endur una sorpresa amb nosaltres”, ha dit. 

Favorable a l’indult

També ha afirmat que ell indultaria els líders independentistes. “Al general Armada se’l va indultar”, ha afirmat, “i si ell va merèixer l’indult potser hi ha més persones que poden ser indultades”.