El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha insistit aquest dimarts en la seva reunió amb el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en la seva exigència de formar un govern de coalició i no ha descartat votar en contra de la seva investidura, que se sotmetrà a votació el juliol "amb o sense suports".

Aquesta ha estat la posició traslladada per Iglesias al cap de l'Executiu espanyol en funcions en la reunió que ambdós han mantingut aquesta tarda al palau de La Moncloa, que ha estat "cordial" i ha durat una hora, segons han informat fonts socialistes.

Per la seva part, Sánchez ha ofert a Iglesias un "govern de cooperació" en tres àmbits, programàtic, parlamentari i institucional amb una novetat, la incorporació d'una Comissió de seguiment a l'hipotètic acord de governabilitat.

En acabar la reunió, Podemos, ha assegurat que el president en funcions encara no ha decidit si vol "un acord amb l'esquerra o la dreta" de cara a la investidura i li ha demanat claredat a Sánchez amb el projecte de govern que tenen els socialistes pel país.

Per això argumenten que aquest moment no entraran en disputes sobre butaques grans o butaques petites. En aquest sentit expliquen que si el PSOE mira a l'esquerra, Podemos està disponible per a iniciar al més aviat possible, una negociació seriosa per a aconseguir un programa social que posi en el centre els drets socials i mediambientals i un govern de coalició estable.