Malgrat que dos mesos després de les eleccions les posicions continuen molt allunyades, Pablo Iglesias és optimista sobre la conformació del nou govern espanyol. Almenys així ho ha volgut expressar públicament aquest dimecres, l'endemà de reunir-se amb Pedro Sánchez al Palau de la Moncloa sense acostar posicions. Des del Congrés dels Diputats, el secretari general de Podemos ha arribat a dir que el govern de coalició anhelat "està més a prop del que pugui semblar".

Aquest optimisme contrasta amb el balanç que van fer les dues parts de la reunió d'aquest dimarts. Des de l'entorn del president en funcions van criticar que "Pablo Iglesias no ha variat la seva posició mantenint la seva exigència d'un govern de coalició", i van explicar que no va descartar el vot en contra en la investidura. Per la seva part, des d'Unidas Podemos van "constatar que el PSOE no ha decidit si vol un acord amb l'esquerra o amb la dreta per tirar endavant la investidura"

En canvi, almenys públicament, Pablo Iglesias ha volgut traslladar optimisme. Durant unes jornades sobre serveis públics al Congrés dels Diputats aquest dimecres, ha subratllat que "la preocupació" d'alguns sectors és "reveladora" de la proximitat de l'acord entre les dues formacions. "La raó per la qual plantegem un suport integral d'un govern de coalició és perquè sabem que és l'única garantia per protegir els serveis públics", ha defensat. "Els papers aguanten promeses precioses que després no es compleixen", ha advertit.

Pedro Sánchez es reunirà dimarts que ve amb la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, per fixar la data del debat d'investidura. El candidat socialista té intenció de presentar-s'hi amb els suports o sense.