El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha censurat avui l'empresonament dels líders de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural per promoure presumptament el setge a la Guàrdia Civil el 20 de setembre, i ha manifestat que "el partit que amenaça la unitat d 'Espanya es diu PP".

Iglesias, de visita en algunes de les zones més afectades pels incendis forestals a Galícia, ha titllat d'"enorme irresponsabilitat" l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart "per haver organitzat una mobilització pacífica".

Ha dit sentir "vergonya" perquè "en un país com el nostre passin aquestes coses. “No vull una Espanya on hi hagi presos polítics en la qual els problemes polítics es responguin judicialitzant-los o amb violència", ha proclamat.

Enormement entristit

A Pablo Iglesias l'"entristeix enormement" veure al PSOE donar suport al PP, i ha recordat que el seu líder, Pedro Sánchez, "va guanyar les primàries dient que estaria més a prop nostre que del PP".

Tot i això, passa que el PSOE "dóna suport al partit dels corruptes, els delinqüents, i que més està treballant per trencar Espanya".

El PP amenaça la unitat d’Espanya

Pablo Iglesias ha esgrimit que "si hi ha una força que convenç cada dia desenes de milers de catalans de què se'n vagin d'Espanya és el PP. El partit que amenaça la unitat d'Espanya es diu PP", ha asseverat.

El líder de Podem ha afirmat que "l'única possibilitat" que hi romangui en el futur com "un projecte unit" és que "la major part dels catalans decideixin democràticament en un referèndum quedar-se amb nosaltres".

"Compartir un projecte de país no s'imposa per la força de les pilotes de goma, de les bales i de lleis que es poden canviar. Es fa donant la paraula democràticament a la gent", ha afegit. Ha recordat a més que la jutge Carmen Lamela "va ser recusada per la seva proximitat amb el PP", i ha afegit que "els jutges no estan per resoldre els problemes polítics".

Iglesias també ha assenyalat que en els rotlles de polítics, periodistes i jutges en la recepció del 12 d'octubre es va avançar "el que anava a passar", el que, segons el seu parer, "demostra que la separació de poders no funciona en aquest país".