El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i el secretari polític del partit morat, Íñigo Errejón, han donat un pas més aquest dimarts en l'enfrontament que tots dos mantenen sobre l'estratègia i l'organització d'aquesta formació política.

A diferència d'altres ocasions, Iglesias i Errejón han escenificat en diversos missatges a Twitter la guerra oberta entre ells. El primer a escriure ha estat el secretari polític, que ha opinat sobre les paraules que havia pronunciat Iglesias poc abans durant un acte a La Corunya.

El secretari general de Podemos ha advertit en un míting: "El dia que deixem de fer por als qui s'enriqueixen a costa de la gent serem un més i no tindrem sentit com a força política". Poc després, Errejón ha dit a Twitter: "Als poderosos ja els fem por, aquest no és el repte. Ho és seduir la part del nostre poble que pateix però encara no confia en nosaltres".

Però Iglesias no semblava estar gaire d'acord amb aquesta reflexió del seu número dos i ha contestat: "Sí, company Íñigo Errejón, però el juny vam deixar de seduir un milió de persones. Parlant clar i sent diferents seduïm més".

Conscient de la polèmica que poden suscitar aquests missatges, Iglesias ha afegit a la xarxa social que "mentre altres s'envien encàrrecs subliminals", a Podemos estan "orgullosos de debatre amb les portes obertes". "Ser diferents és això", ha afirmat.

També Errejón s'ha mostrat conciliador i en això ha donat la raó al líder del partit morat. "Sens dubte. Arribem lluny pensant amb categories pròpies. Hem de seguir fent-ho per recuperar el nostre país. Seguim", ha escrit.

Suport a Iglesias

Un dels que ha recolzat públicament les tesis de Iglesias ha estat el secretari de Relacions amb la Societat Civil i Moviments Socials, Rafa Mayoral, que considera que "David no va vèncer Goliat fent-se el simpàtic". "Implacables en el combat, generosos en la victòria. Força plebea", ha agregat.

Provant de treure ferro a la discussió, el secretari d'Organització, Pablo Echenique, s'ha dirigit a Twitter a Errejón i a Iglesias: "No sé quin botó del nucli irradiador heu tocat, però m'he aixecat de la migdiada i "tono" és 'trending topic'". A continuació, ha fet una picada d'ull al secretari general penjant un vídeo del míting d'A Coruña. "Més enllà de debats teòrics i estratègics, a mi els discursos de Pablo Iglesias m'emocionen com el primer dia", ha afirmat.

 

També ha parlat la portaveu adjunta de Podemos al Congrés dels Diputats, Irene Montero. "Seduir és tendresa amb els de baix i dents afilades amb els de dalt. Ajudar als més a sacsejar-se la por", ha escrit, acompanyant el seu missatge d'un enllaç al vídeo de l'acte electoral.

Un altre que s'ha sumat el debat ha estat el cofundador del partit Juan Carlos Monedero, que ha recordat que Podemos "no es va fer un lloc rient-li les gràcies a l'1%". "Sent plata en desigualtat per culpa del PP i el PSOE. Continuem somrient?", ha afegit.

Per la seva part, el portaveu de Podemos al Senat, Ramón Espinar, ha assenyalat que als poderosos no "els fa por un partit, els fa por la gent". Al seu entendre, "la clau és no ser partit, sinó eina de la gent".

L'únic que s'ha posicionat a favor d'Errejón ha estat l'exsecretari d'Organització del partit morat, Sergio Pascual, que va ser destituït per Iglesias el març passat. Això sí, ho ha fet de forma discreta, retuitejant el missatge publicat pel secretari polític.