El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, després de valorar el document i l'oferta dels alts càrrecs de l'Estat, ha criticat les declaracions del portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, en les quals li retreia que per entrar al govern espanyol li obrís la porta a la dreta, i ha indicat que li sembla estrany que des d'ERC ofereixin un xec en blanc al PSOE "quan van ser responsables de forçar les eleccions".

Quant a la reunió del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, amb el líder del PNB, Iglesias ha indicat que els nacionalistes bascos "poden ensenyar moltes coses al PSOE" perquè han negociat governs de coalició amb altres partits, "i saben que per negociar un Executiu cal cedir coses i no acaparar tot el poder".

Iglesias ha assenyalat que l'equip negociador d'Unidas Podemos anirà a la reunió amb el PSOE amb voluntat de "deixar de banda els retrets" i amb la intenció de treballar sobre una base programàtica. Però recalca que perquè hi hagi acord, aquesta tarda també s'ha de parlar d'equips de govern i d'estructura de govern, i espera que els socialistes no s'aixequin de la taula. "Hem estudiat amb detall el document i provarem de completar-lo. Els plantejarem que la clau per tirar endavant un acord programàtic és parlar també dels equips de govern i d'estructura de govern, i esperem que no s'aixequin de la taula", ha indicat en una entrevista en Telecinco.

Iglesias ha advertit als socialistes que si presenten un programa i pretenen separar-lo d'una negociació que abordi l'estructura de govern, estarien "prenent el pèl a la gent", i ha afegit que des d'Unidas Podemos mantenen l'exigència d'entrar en un Govern conjunt, "de coalició", però no per tenir butaques sinó per tenir responsabilitats: "Ens interessa tenir competències per canviar les coses, no les butaques".

I d'això, afegeix, intentaran convèncer els socialistes aquesta tarda. "Els direm que parlin d'equips de govern sobre la base de la proposta de juliol. No ens aixecarem de la taula, esperem que deixin la seva ànsia d'acaparar tot el poder", ha postil·lat.