L'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias ha assegurat, en una entrevista a Rac1, que la detenció a Sardenya del president Carles Puigdemont es tracta d'una "operació d'alguns jutges i de la cúpula policial".

Iglesias també ha posat al descobert que la detenció de Puigdemont "és una operació que el govern espanyol desconeix i que tampoc coneix el govern italià". De fet, l'exlíder d'Unidas Podemos argumenta que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, es va sorprendre en assabentar-se.

Conspiració contra el govern espanyol

"Es tracta d'una operació on hi ha jutges que tothom coneix, però que si sabien sectors de la cúpula judicial", ha esgrimit i a més ha afegit que aquesta cúpula judicial "s'assabenta abans que el mateix govern espanyol". Aquesta operació preocupa a l'exlíder del partit lila que assegura que hi ha sectors del "deep state" que estan "molt interessant en què aquesta legislatura acabi abans de temps, perdent els suports per tirar endavant els pressupostos".

Segons ell, aquest interès de “la dreta judicial, policial i mediàtica” hauria de fer reflexionar els governs català i espanyol sobre la importància de portar a bon port el diàleg.

Iglesias també ha explicat perquè creu que ha agafat per sorpresa a molts jutges espanyols la no extradició de Puigdemont: "Itàlia sol·licita regularment l'extradició de mafiosos que viuen a Espanya. No era esperable que Itàlia no l'extradís".

Podemos s'alinea amb Iglesias

La portaveu estatal d'Unidas Podemos, Isa Serra, ha subratllat arran de la detenció de Puigdemont del dijous de la setmana passada que "hi ha intents de revifar el conflicte" a Catalunya i que la dreta "estaria contenta" que la taula de diàleg es bloquegés.

Així ho ha dit en una roda de premsa en la seu del partit, per desgranar que coincideix amb l'exlíder de la seva formació Pablo Iglesias, en la "creença" que hi ha situacions que busquen reactivar la judicialització. Serra ha proclamat que el camí per la solució del conflicte polític amb Catalunya "és la taula de diàleg", cosa que la dreta "estaria contenta que es frenés, es bloquegés i no avances".

"Però nosaltres tenim clar que l'important és la resolució política d'un conflicte que és polític i amb les nostres propostes que hem portat a la taula, perquè aquests intents de revifar el conflicte per la via de la judicialització no tinguin efecte", ha proclamat.

Imatge principal: Pablo Iglesias a la ràdio. ACN