L'exvicepresident del govern espanyol i exlíder de Podemos, Pablo Iglesias, ha sigut interromput a crits en una intervenció en la festa del Partit Comunista Espanyol: "On està el canvi, on està el progrés?".

Iglesias ha sigut escridassat per militants comunistes que no estan d'acord amb la política de Podemos un cop han tocat poder. No veuen canvis, ni progrés. L'exvicepresident espanyol s'ha esperat que l'onada de crits cessés i que tots els crítics de Podemos abandonessin la sala per donar les gràcies al servei d'ordre per "defensar els espais dels provocadors".

Seguidament ha carregat contra els "provocadors": "Els que regalen clics i titulars als mitjans de comunicació d'ultradreta no són més que provocadors". Finalment ha proclamat que aquests qui criden i provoquen "mereixen tota la contundència de la militància popular i comunista".

 Errejon passa comptes amb Iglesias

El líder de Más País, Íñigo Errejón, passa comptes a Pablo Iglesias en un nou llibre i relata com l'executiva de Podemos va derivar en una estructura "caudillista" amb una "cort" de dirigents entorn de l'exlíder de la formació. Errejón mostra el seu convenciment que l'objectiu últim de la candidatura d'Iglesias a Madrid, després de diversos episodis de desacords, era "enterrar-lo" en el terreny polític.

Aquestes són algunes de les reflexions que recull al llibre 'Amb tot. Dels anys veloços al futur', una narració en la qual detalla en primera persona la seva trajectòria política i desgrana els seus inicis a Podemos fins a la decisió d'abandonar-la per formar primer Más Madrid i després el projecte nacional Más País.

Iglesias torna a la política

Pablo Iglesias ha tornat tímidament a la política. Ho va fer amb el seu antic partit, Unidas Podemos. Quatre mesos després d'acomiadar-se i tallar-se la cueta, ara prepara el seu retorn, però des de la fundació del partit. Darrerament s'havia passat al gènere de la tertúlia radiofònica, a programes com el Món a Rac1 o l'Hoy por Hoy de la Cadena Ser, però anar-hi una hora a parlar de tot sembla que no li ha estat suficient comparat amb el ritme frenètic de quan era vicepresident del govern espanyol.

Des de la fundació Instituto 25-M, Iglesias se centrarà a promoure i fer difusió del partit a Europa i l'Amèrica Llatina. Així doncs, s'especialitzarà en l'àmbit de la consultoria i es convertirà en un dels promotors del think tank dels valors i pensaments de la formació lila. La seva arribada de ben segur que serà aplaudida per amics públics del partit, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. No obstant, també genera malestar entre els seus crítics, ja que consideren que, en aquests moments, està totalment desvinculat de l'activitat diària del partit. A més, també comportarà fer fora del càrrec Idoia Villanueva, propera a Ione Belarra, l'actual ministra de Drets Socials i Agenda 2030 a la Moncloa.

Imatge principal de Pablo Iglesias durant l'escridassada