Després de quinze dies d'incertesa, el Tribunal Suprem (TS) ha decidit finalment que l'impost hipotecari l'haurà de pagar el client i no el banc, tal i com havia decidit primerament. De les moltes reaccions destaca la del líder de Podemos, Pablo Iglesias, que és l'actual soci del govern espanyol presidit per Pedro Sánchez.

El líder de la formació morada ha assegurat que "la independència del Tribunal Suprem ha quedat en entredit" i que amb aquesta decisió "guanya la banca i perd el ciutadà". A més, Iglesias ha afegit que amb aquesta decisió "la democràcia queda debilitada".

Però la reacció no s'ha quedat en això. Podemos i Izquierda Unida han acordat manifestar-se contra la decisió del Suprem el pròxim dissabte davant mateix de la seu del tribunal.

El Govern espanyol fixarà la seva posició respecte la sentència judicial aquest dijous en el consell de ministres.

L'aliat d'Iglesias al Congrés dels Diputats Alberto Garzón, líder d'Izquierda Unida, ha acusat la banca de "fer xantatge" al poder judicial i ha qualificat la sentència del Suprem "d'indignant, lamentable, despropòsit i impropi d'una democràcia".

Ambdós dirigents han comunicat minuts després la seva decisió de convocar una manifestació pel pròxim dissabte davant del Tribunal Suprem a les 18h sota el lema: "Democràcia real ja".

D'entrada, no ha hagut cap tipus de reacció per part ni del PP ni de Ciutadans, ni tampoc a títol personal dels seus respectius líders, Pablo Casado i Albert Rivera.

La UGT s'ha fet ressò de la notícia, tot i que sense valorar la decisió del tribunal.

La número dos de Podemos, Irene Montero, també ha considerat que amb la sentència del Suprem "guanya la banca". També ha afegit que "tothom s'ho imaginava" i que "queda compromesa la seguretat jurídica". "Sortirem al carrer a defensar que es faci justícia", ha sentenciat.

La Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) ha qualificat la sentència del Suprem de "vergonyosa" i han demanat la "immediata dimisió" del president de la Sala Tercera, Luis Miguel Díaz.

El rebuig a la decisió del Suprem s'ha fet viral a Twitter en pocs minuts amb el hashtag #GanaLaBanca en el qual s'hi han abocat tot tipus de crítiques i 'memes'.