El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha reconegut que "es va equivocar" quan va criticar la professionalitat dels periodistes i ha afirmat que és "un error que algú que aspira a ser candidat a la Presidència del govern comenti o jutgi la feina que fa un redactor". Iglesias, en declaracions als periodistes a Pamplona després de reunir-se amb la presidenta del Govern foral, Uxue Barkos, ha assenyalat que "quan un s'equivoca ha de disculpar-se".

"Ahir em vaig equivocar, i quan algú s'equivoca està bé reconèixer-ho i assumir-ho, és un error personalitzar una crítica, i és un error que algú que aspira a ser candidat a la Presidència del govern comenti o jutgi la feina que fa un redactor", ha asseverat.

En aquest sentit, ha subratllat que "això ho han de jutjar els seus lectors o en tot cas ho han de jutjar altres professionals de la premsa, perquè el redactor és la baula feble, i això va ser un error per la meva part".

"Està bé que jo pugui manifestar la meva opinió sobre els propietaris de mitjans de comunicació que condicionen línies editorials, això és just, però no està bé que jo digui això i personalitzi amb un redactor que a més aprecio", ha comentat.

“Quan algú fa mal ha de demanar perdó i disculpes”

Segons ha manifestat, "quan un pretén ironitzar no ha de perdre de vista la posició que té, i quan aquesta posició no és d'igualtat es pot fer un dany que no es pretenia fer i quan algú fa mal ha de demanar perdó i disculpes, i a mi ho faig".

Dit això, ha afegit: "Crec que també he de dir que m'ha sorprès veure milers de ciutadans a les xarxes socials que han fet algunes crítiques que potser jo no hauria de fer directament, però que segurament són legítimes, i això em fa pensar també que hi ha molta gent amb moltes ganes de plantejar determinades coses i molta gent molt enfadada amb algunes coses que han passat a Espanya en els últims anys".

Segons la seva opinió, "hi ha molta gent que ha recordat coses" i que "ha recordat com a alguns periodistes els treien d'enmig i els treien d'un programa per pressions del govern, molts ciutadans que han recordat rodes de premsa en pantalles de plasma i que han recordat moltes injustícies que s'han comès."

"Potser jo no hagi de recordar això, però m'enorgulleix que gent corrent, que de vegades només pot donar la seva opinió des del seu compte de Twitter o el seu compte de Facebook, no hagi perdut la memòria sobre certes coses que han passat", ha conclòs.