La possibilitat que el resultat de les eleccions del 20 de desembre es repeteixi per a les eleccions del 26 de juny podria abocar el PSOE al dilema de tornar a ser clau per a la governabilitat. En aquest escenari, les aliances postelectorals amb Podemos podrien tornar a la taula, i els de Pablo Iglesias han començat a fer gestos de reconciliació amb Ferraz. Iglesias ha indicat que "es va equivocar" i ha atribuït el fet al "calor del debat" de la investidura, quan va referència als temps la guerra bruta contra ETA, i va inculpar l'expresident Felipe González per la "calç viva" dels GAL.

Amb les eleccions a la volta de la cantonada, Podemos està disposat a rebaixar el to, de manera que l'electorat no el penalitzi. Tanmateix, ho intenta fer sense que els gestos l'aboquin a una incredulitat de les bases. El cap de llista de la formació morada ha explicat que seguirà tenint la mà estesa als socialistes, després de les eleccions. "Entenc que la segona força política tingui legitimitat per reclamar aquesta posició" ha indicat, en relació amb el fet que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, pugui demanar la vicepresidència d'un govern presidit per ell.

Fins que això arribi, el seu soci de viatge serà un altre. A Podemos ja tenen la mirada posada en com esprémer els seus resultats amb Izquierda Unida (IU), i el secretari general dels podemistes ha explicat que "s'hi veu" construint un país amb Alberto Garzón, el cap de llista d'IU. En aquest sentit, no s'ha estat de criticar l'excoordinador federal del partit, Gaspar Llamazares, comentant que ja forma part del passat. 

"Jo desitjo l'acord i m'estic esforçant molt perquè sigui possible", ha remarcat Iglesias, tot i que ha evitat oferir detalls sobre la negociació que estan liderant els secretaris d'organització de Podemos i IU, Pablo Echenique i Adolfo Barrena, respectivament. "Cal deixar-los treballar", ha sol·licitat, tot i que ha afirmat que, a parer seu, "tant la gent d'IU com la de Podemos vol majoritàriament un acord de progrés". Com ha explicat, la qüestió de les llistes o les sigles podrien generar més conflicte que no pas els programes.