El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, s’ha referit com un “error” a la proposta de C’s i el PP d’imposar el model d’ensenyament trilingüe a les comunitats autònomes amb més d’una llengua oficial. En canvi, ha defensat el model d’immersió que ha definit com “un èxit a Catalunya”.

“El PP no entén que el nostre país és plurinacional”, ha reblat.

Domenèch i el dret a decidir

El portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, li ha agafat el guant per defensar el dret a decidir dels catalans: “Seguirem lluitant per les nostres llibertats i seguirem construint les nostres llibertats. Mai podrem ser si no som lliures”.

Domènech ha insistit que "no es pot governar sense comptar amb la representació i el crit que va suposar el 20-D i sense comptar amb la llibertat i la possibilitat de discutir com es configuren els pobles".

Durant la seva intervenció, de poc més de sis minuts, ha reivindicat la viabilitat d'un referèndum dintre de la Constitució i ha recordat que el mateix Rajoy va dir que el primer dret que assisteix els espanyols és el de decidir sobre la seva nació". "També el tenen els catalans", ha afegit.

Tres opcions

Domènech ha advertit que en el panorama polític espanyol ara mateix només hi ha tres opcions: un govern del PP amb C's i el suport del PSOE, unes terceres eleccions o un executiu dels socialistes amb Podem.

"O ens quedem atrapats en el passat, el PP, o intentem guanyar temps per veure si en unes terceres eleccions podem tornar al passat, el bipartidisme, o afrontem el present per construir el futur", ha resumit el líder d'En Comú Podem, que s'ha preguntat què passarà si en uns tercers comicis surt un resultat similar a l'actual.

Crítica a C’s

Pel que fa a la possibilitat que continuï governant el PP, ha avisat Albert Rivera que el dels populars és un partit "que no es pot blanquejar, per molt bo que sigui el seu 'Dixan'". "No pot ser que el seu missatge de regeneració sigui donar el govern al PP", ha continuat Domènech dirigint-se a C's, a qui ha alertat que això pot passar-li factura en unes properes eleccions, perquè "Roma no paga a traïdors". "Cuidi la seva esquena", li ha dit a Rivera.

Units Podem, ha continuat, ho té "claríssim": el PP no pot seguir governant, perquè "és el partit que ha batut tots els rècords de corrupció en aquest país", i la formació "que ha robat a la ciutadania no pot ser el futur d'aquest país".

Domènech ha defensat que l'única alternativa passa per un govern amb la seva confluència i passa per reconèixer el dret a decidir, perquè "no es pot governar sense comptar amb el crit del 20-D". "Seguirem lluitant per les nostres llibertats, som l'alternativa real", ha conclòs.