Després d'aconseguir el seu més gran èxit polític, Pablo Iglesias està reforçat internament. És per això que es presentarà a l'assemblea ciutadana de Podemos, que tindrà lloc el pròxim mes de març, i on optarà a la reelecció com a secretari general de la formació. A diferència dels dos anteriors Vistalegres, on va evidenciar-se les diferències internes, aquest s'espera molt més tranquil. En part, també, perquè ja no queda gaire dissidència interna. “Hem aconseguit el principal objectiu polític ara fa sis anys: treballar des del govern per a millorar les condicions de vida dels ciutadans”, s’ha felicitat amb motiu del sisè aniversari del partit.

El vicepresident segon del govern espanyol ha fet aquest anunci durant l’obertura del Consell Ciutadà Estatal aquest divendres, des d’on ha constatat que tenen una “enorme tasca per davant”. I també ha fet una advertència: “Aquest govern neix amb enemics poderosos, que ens colpejaran no pel que fem, sinó pel que som”. Davant d’aquesta circumstància, ha apel·lat a la “unitat del govern” per defensar un programa de justicia social però “enormement moderat”.

“Hem de posar a punt Podemos per ajudar en les tasques de govern al temps que hem d'ampliar la base del partit”, ha defensat Pablo Iglesias. “És més necessari que mai posar el nostre partit a treballar juntament amb les forces polítiques germanes, que som Unidas Podemos, per armar amb els moviments socials un bloc històric de canvi”, ha afegit. L'objectiu de l'assemblea és "adaptar l'organització als nous temps que s'obren".

Com ja va fer durant el debat d’investidura, Iglesias ha defensat que es tracta d’un programa de govern “per fer de la pròxima dècada la dècada del constitucionalisme democràtic”, pel que fa a la recuperació de drets. Però no s’ha oblidat del “repte” de Catalunya, que cal “abordar des del diàleg i amb intel·ligència política”. Davant la “crispació” i el “xoc institucional” de la dreta, que ha acusat de “donar ordres” al poder judicial, ha reivindicat la bandera del “diàleg polític i institucional”.