El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest diumenge que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és una "bufetada al cinisme reaccionari que diu que no es poden canviar les coses" i una "referència" que li dona energia per negociar amb el PSOE "un govern per a la gent humil". Iglesias ho ha dit en l'acte central de campanya al barri del Carmel acompanyat també del dirigent de la formació Alberto Garzón i la mateixa Colau.

Iglesias ha posat en valor la tasca de l'alcaldessa en la darrera legislatura i ha valorat que no hagi oblidat mai a qui representa. "És molt difícil arribar al govern d'una gran ciutat i que el poder vampíric dels poders econòmics no t'acabi convertint en un d'ells. N'hi ha molts que van arribar amb molt bones intencions i van acabar treballant pels interessos dels poderosos. Això de no vendre's sembla molt fàcil i potser era fàcil dir-ho fa 4 anys. Però creieu-me, en la meva experiència he vist que, quan algú assumeix posicions de poder, no vendre's té moltíssim mèrit perquè tota l'estructura de poder està construïda perquè et venguis", ha dit.

Iglesias Garzon Colau - ACN

Pel que fa a un possible govern de coalició amb el PSOE, Iglesias ha admès que haurà de transigir en la negociació i que no podrà canviar "totes les coses", però creu que l'alcaldessa de la capital catalana ha demostrat que hi ha moltes polítiques que sí que es poden impulsar: "Ha fet públiques que alguns no poden suportar".

Colau ataca Maragall

Per altra banda, en la seva intervenció, Ada Colau ha advertit que aquestes municipals van de si ella segueix "sent l'alcaldessa d'aquesta ciutat o ho és el senyor Ernest Maragall " i ha cridat els barris a mobilitzar-se perquè "tot el vot d'esquerres" sigui per als comuns. 

L'alcaldessa ha retret a Maragall que s'hagi "plegat durant dècades" als poderosos, quan era al PSC, i que abandonés el partit socialista per governar amb la dreta corrupta de CiU. "El que està en discussió és si les polítiques de canvi valentes segueixen o no. Si torna la vella política o segueix la de la gent comuna, demostrant que sí es pot, que es pot governar amb la gent i per a la gent", ha dit.