Després d'una setmana de silenci, Pablo Iglesias s'ha pronunciat aquest dimecres sobre la qüestió. El secretari general de Podemos ha sortit a criticar la campanya de criminalització dels CDR, que ha considerat una "banalització" del terrorisme i una ofensa cap a les víctimes d'atemptats. En aquest sentit, ha denunciat que hi ha alguns sectors de la política i els mitjans espanyols que "estan desitjant dir que torna ETA a Catalunya".

En una entrevista a Telecinco aquest dimecres al matí, Pablo Iglesias ha argumentat que "el terrorisme és una cosa molt seriosa" i que "a Espanya hi ha víctimes del terrorisme que han vist com a un familiar li disparaven un tret a la nuca o li posaven una bomba sota el cotxe". Comparar això amb els CDR "és banalitzar el terrorisme i faltar al respecte a les víctimes del terrorisme”, ha retret.

“No es pot anomenar terrorisme a qualsevol cosa. Tallar una carretera o fer un acte de desobediència pot ser objecte d’una sanció civil, administrativa o fins i tot penal, però jo no ho anomenaria terrorisme”, ha assegurat el líder de Podemos. “No és el mateix posar silicona a la porta d’un establiment, que és un sabotatge, que donar un tret per l’esquena”, ha insistit. “Qualsevol cosa que no ens agradi, qualsevol cosa que rebutgem, no podem dir que és terrorisme”, ha sentenciat.

Davant la insistència d’Ana Rosa Quintana que els membres dels CDR estarien “preparant explosius”, Pablo Iglesias ha reiterat que “això ho ha de dir un jutge” i que està a l’espera de com es resolgui la investigació a l’Audiència Nacional. “Hi ha alguns que estan desitjant dir que torna ETA a Catalunya i això és molt irresponsable”, ha denunciat.