L'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias ha carregat aquest dissabte contra Yolanda Díaz pel veto a Irene Montero, actual ministra d'Igualtat, imposat des de Sumar. "És possible que Yolanda Díaz no sigui conscient encara de l'error polític que comet", ha assegurat Iglesias. Així ho ha escrit en una columna d'opinió publicada al mitjà Ctxt, en la qual ha criticat la decisió de l'actual vicepresidenta de l'executiu estatal de rebutjar importants figures de Podemos de cara a les eleccions generals i li ha demanat que "rectifiqui". "Em consta que fins i tot persones del seu propi entorn que no simpatitzen amb Podemos intenten advertir-la que està comprometent els seus objectius polítics en assumir-se a si mateixa com a executora final d'una violenta campanya orquestrada des dels més sinistres aparells de les dretes", ha afegit.

Pablo Iglesias ja va denunciar la setmana passada la intenció de Sumar d'excloure a Irene Montero, i ara, una vegada confirmada aquesta decisió, ha carregat durament contra Sumar i la seva líder. "És lògic que els nostres enemics gaudeixin, Yolanda els regala un final de temporada inigualable", ha assenyalat en l'escrit, on ha qualificat "d'error polític" el veto. Segons l'exlíder de Podemos, els mitjans "veuen complert el seu objectiu de treure Irene Montero de les institucions i no poden dissimular l'entusiasme en veure-la sacrificada pels partits que Podemos va portar al govern". En aquest sentit, ha recordat que ell mateix, parella de Montero, va ser qui va plantejar que Yolanda Díaz fos la vicepresidenta del govern espanyol després de la seva dimissió. 

La crítica cap a Sumar ha continuat afirmant que és "indubtable" que aquestes són per a l'esquerra les eleccions generals de la coalició de Yolanda Díaz, la qual està "imposant la seva visió sense contemplacions, confiada potser en els suports mediàtics". Per a l'exlíder de Podemos això és un error: "S'equivoca en fer-ho. Per guanyar el poder a l'esquerra no feia falta colpejar així una figura crucial de l'esquerra i del feminisme que ha demostrat una cosa poc freqüent en política i necessari per a l'esquerra: valentia", ha exposat. A banda, Pablo Iglesias també ha argumentat que Sumar creu que la clau de l'èxit en els comicis és "deixar clar que són una esquerra molt diferent de Podemos" i, per això, han decidit i "matar políticament" a Montero. 

Pablo Iglesias, sobre Podemos

Pel que fa a la posició de Podemos en aquesta negociació, l'exlíder dels morats ha destacat que han encertat "en posar per davant de la mateixa dignitat com a partit, la urgència que, almenys, hi hagi alguna possibilitat que l'arribada dels bàrbars no sigui inevitable", en referència a un possible govern PP-Vox. Tanmateix, ha assegurat que l'exclusió de l'actual ministra d'Igualtat "pot comprometre les cada vegada més escasses opcions" de l'esquerra d'evitar un executiu liderat per Alberto Núñez Feijóo, amb el suport del partit d'ultradreta. 

Per acabar, Iglesias ha insistit en la idea que encara no és massa tard per aixecar el veto a Montero i ha demanat que així ho facin. "Yolanda encara és a temps de rectificar. I tant de bo ho faci", conclou l'escrit publicat per l'exvicepresident del govern espanyol.