La secretària general de Podemos, Ione Belarra, ha tornat a exigir a Sumar que aixequi el veto a Irene Montero. Aquest dissabte, després que ambdues formacions hagin arribat a un acord per concórrer juntes a les eleccions generals del 23 de juliol, Belarra ha enviat una carta a la militància en què torna a reclamar a Sumar que aixequi el veto a Montero. I és que, segons Belarra, no incloure-la "no només és una decisió injusta, sinó a més un error polític".

En aquesta carta, Belarra, que anirà de número cinc a la llista de Sumar per Madrid, explica que el Consell de Coordinació de Podemos ha decidit informar aquest dissabte a l'equip negociador de Sumar que no accepta el veto a Montero i que és la ministra d'Igualtat que "ha portat els avenços feministes al nostre país més lluny que ningú abans". "Una vegada més se li demana a Podemos que renunciï al seu principal actiu electoral", ha lamentat Belarra. I ha advertit que l'acord electoral d'unitat entre Podemos i Sumar ha de ser "just" i assegurar la representació de la formació morada al Congrés dels Diputats.

Belarra afirma que se'ls va amenaçar d'excloure'ls de la coalició si no acceptaven el veto 

Segons la secretaria general de Podemos, Ione Belarra, durant la negociació d'aquest divendres entre Sumar i Podemos, se'ls va amenaçar d'excloure'ls de la coalició electoral si no acceptaven el veto a Irene Montero. Per aquest motiu, segons Belarra, Podemos va accedir a "signar sense acord la coalició electoral amb Sumar". Malgrat fer-ho, Podemos va reiterar que el veto a Montero "era un error", que havia de ser aixecat i va instar l'equip de Yolanda Díaz a continuar negociant durant la setmana vinent fins a la presentació de les llistes. Les dues formacions tenen temps de negociar fins al dia 19 de juny, data límit per configurar les llistes electorals. 

Podemos té molt clar el que Espanya es juga aquest 23-J

D'altra banda, Belarra ha volgut deixar clar que a Podemos tenen "molt clar" el que Espanya es juga en les eleccions generals del 23 de juliol. "La possibilitat real que governi la coalició del PP i Vox, i també l'oportunitat de revalidar el govern de coalició i continuar aprofundint les transformacions socials i feministes que fa uns anys semblaven impossibles", indica Belarra en la carta adreçada als militants de Podemos.

Després de l'acord d'aquest divendres entre Sumar i Podemos, la formació de Belarra entra a formar part d'una coalició de diversos partits liderada per la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz. Els partits que formen part de Sumar són els següents: Podemos, Izquierda Unida, Catalunya En Comú, Más País, Compromís, Chunta Aragonesista, Més per Mallorca, Més per Menorca, Verdes Equo, Proyecto Drago, Alianza Verde, Batzarre, Izquierda Asturiana i Iniciativa del Pueblo Andalús.