El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha subratllat que li sembla una "vergonya" que l'expresident valencià Francisco Camps segueixi "cobrant sou públic, tingui una secretària que paguen tots els ciutadans i es passegi en un cotxe oficial o de luxe" mentre "els Jordis són a la presó".

Així s'ha expressat el secretari general de Podemos en una entrevista a TVE on també ha parlat sobre la possibilitat d'una repetició electoral si no es desbloqueja la investidura del pròxim president a Catalunya.

Iglesias ha apel·lat a la prudència perquè fa la "impressió que a Catalunya tot és possible", però també ha instat a assumir una realitat "molt clara", que és que encara que no els agradi el partit de Carles Puigdemont tindrà la Presidència amb l'acord d'ERC i CUP, ja que junts tenen la majoria parlamentària.

A més a més, ha insistit que els comuns i Podem van tenir un mal resultat a les eleccions catalanes amb el qual han de ser autocrítics, i assumir l'error d'haver permès que "l'agenda social desaparegués de l'agenda mediàtica".

Amb tot, espera que la situació avanci a Catalunya i creu que fa falta "molt diàleg" i "treure els problemes polítics, que no s'han de judicialitzar, de l'àmbit penal".

El secretari general de la formació morada ha posat èmfasi a dir que "s'ha de conformar ja un Govern que es preocupi dels problemes reals dels catalans com la dependència, l'educació o les pensions", i que els polítics han d'estar negociant i dialogant i "no a la presó".