El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha instat aquest dijous el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, a "relaxar el to". "La gent està cansada de tons una mica xulescos, de ja veurem qui és més xulo (...) i més arrogant, si Rufián o Borrell", ha lamentat i ha demanat "més modèstia".

Iglesias ha considerat "lògic" que cada partit tingui la seva pròpia agenda, però ha incidit en la necessitat de parlar per veure si hi ha punts en comú i de "relaxar" el to, perquè, segons ha dit, veu "alguns amics molt nerviosos i molt tensos".

El líder de Podemos ha replicat a Rufián els seus retrets d'ahir criticant que visités Oriol Junqueras a la presó per pressionar-lo perquè el seu partit doni suport als Pressupostos Generals de l'Estat. Iglesias ha assegurat que va ser el mateix Junqueras qui li va demanar que el visités a la presó. "A cop de Twitter no aconseguirem sortir la situació excepcional a Catalunya", ha dit.

Segons el seu parer, la situació d'"excepcionalitat política" que viu el país requereix "normalitzar el diàleg" i evitar els missatges "agressius" a través dels mitjans de comunicació.

Borrell i el "mal geni"

En el mateix sentit ha qüestionat les paraules d'ahir del ministre Borrell, sobre que els independentistes podran llançar "molta bravata, però a l'hora de la veritat votaran" els pressupostos que presenti el Govern espanyol. Per Iglesias, Borrell és un polític "intel·ligent" i "brillant" amb una "enorme" preparació intel·lectual i un dels ministres millor preparats del Govern, però té "una mica de mal geni".

Sobre la reunió de demà, ha subratllat que hi acudirà per escoltar el que hagi de dir Junqueras com a líder d'una força política "molt important a Catalunya i a Espanya". "Parlarem primer, a veure quines disponibilitats hi ha", ha explicat Iglesias, que ha afegit que "potser no hi ha cap i no podem parlar de res".