El líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, ha mostrat el seu suport incondicional a l'alcaldessa en funcions de Barcelona, Ada Colau, perquè revalidi el càrrec.

El líder de Podemos ha assegurat en una piulada que "Barcelona es mereix quatre anys més de polítiques valentes que posin les persones al centre de les decisions". Segons Iglesias, només Ada Colau pot aportar "un futur d'esperança" a la capital catalana.

Amb aquesta piulada Pablo Iglesias convida les bases dels comuns a votar a la consulta de BComú que pregunta sobre si es vol un acord entre el PSC i l'alcaldable dels comuns Ada Colau com a alcaldessa, o bé un pacte entre el ERC i el candidat dels republicans, Ernest Maragall, com a alcalde. 

A la consulta els comuns exposen als inscrits les dues opcions que els han proposat tant els socialistes com els republicans durant les negociacions, després que la Coordinadora de BComú descartés l'opció del tripartit en "constatar" durant les converses els "vetos creuats" entre ERC i el PSC. Colau ha assegurat que la direcció dels comuns defensa el pacte amb els socialistes perquè els permetria de conservar l'alcaldia, tot i admetre que el suport de la plataforma de Manuel Valls "no agrada" i ha fet "dubtar molt" els comuns.

Si Colau volgués tornar a ser alcaldessa necessitaria els tres vots que li ha ofert Manuel Valls. Aquest dijous l'alcaldessa en funcions concloïa que tot i no ser una "opció fàcil" que els ha fet "dubtar", no ha de "renunciar" a governar la ciutat per "tres vots que són regalats", "sense condicions" i que no han anat a "buscar". "No renunciarem al que hem vingut a fer: millorar la vida de la gent", va indicar Colau, que va remarcar que el suport de Valls "no és fruit de cap acord" i que no modificarà les posicions dels comuns.